Informare Asociații de Proprietari

103

104

Pentru atingerea unor rezultate imediat povitive la nivel de prevenire a faptelor antisociale,O.G.V.P.P.F.A. îşi ghidează activitatea voluntară spre a oferi şi spre a dezvolta la maximum potenţialul acelor participanţi ataşaţi faţă de aproapele şi susţinători ai valorilor legate de comunitate,respectiv încurajează şi sprijină implicarea alocată de persoanele:locatari /sau proprietari,care alcătuiesc asociaţii de locatari şi de proprietari.

Identificarea soluţiilor la provocările pe care le întâlnim,exercitând drepturile şi responsabilităţile de membri ai comunităţii,nu ne substituie serviciilor care trebuie să fie oferite de alte sectoare sau de angajaţii plătiţi,însă promovează solidaritatea atât la nivel de familie şi comunitate,cât şi la nivel naţional şi global.

Pentru oamenii dornici să ajute sau care vor să-şi arate dinamismul şi interesul:

Tineri,adulţi,vârsnici locatari sau proprietari ! O.G.V.P.P.F.A. are deschidere,preia şi adoptă idei noi din aceste contexte la nevoile speciale ale Organizaţiei,şi în continuare propune alăturarea locatarilor  sau proprietarilor la echipele O.G.V.P.P.F.A.,echipe unite şi care nu au conflicte interne.

Da, să ne orientăm atenţia spre cei care parchează neregulamentar;să atenţionăm nu numai dacă de propria noastră maşină ,ci şi dacă persoane necunoscute se îndreaptă spre maşina vecinului cu intenţia de a produce o infracţiune…Pentru a evita !

Acolo unde  locuim, în cartiere în jurul imobilului acolo unde  locuim dintre membrii membrii locatar Pentru a evita furtul din autoturism , spargeri locuinţe, garaje, furtul de biciclete  ,pentru protecţia mediului şi igienizare , parcări neregulamentară,  spaii verzi,  parcuri de joacă ,prevenirea desenărilor cu graffitti pe pereţii clădirilor etc., pentru  prevenirea  faptelor  antisocial să le semnalăm şi vecinilor să păstreze curăţenia mediului natural din jurul imobilului ! să semnalăm dacă în parcul unde ne ducem copilul/nepotul există bănci, hinţi, etc. nefuncţionabile  sau  deteriorate ! dacă depozitarea reziduurilor este la locul amenajat,iar dacă nu să-i atenţionăm pe vecini despre pericolul la care ne şi se expun ! dacă liftul este defect să luăm măsuri de atenţionare a vecinilor în acest sens ! dacă posedăm un animal de companie să ne îngrijim ca arealul pe unde îl plimbăm să nu fie altul decât cel prestabilit pentru aceasta ! dacă avem vecini persoane cu dizabilităţi sau care au suferit vreun atac  să ne asigurăm că uşa intrării în imobilul lor este închisă,să nu permitem intrarea persoanelor necunoscute în imobil,să le pretindem acelor angazaţi  E-ON, etc. să ne arate legitimaţia de serviciu! să păstrăm confidenţial codul de la interfon ! pentru evitarea accidentelor din cauza deteriorării imobilului să ne atenţionăm vecinii,trecătorii,etc.! să nu fim indiferenţi şi să relaţionăm unii cu alţii,vecin cu vecin !

Mulţumim tuturor locatarilor  sau proprietarilor din Asociaţiile de locatari sau de proprietari care ne-au semnalat problemele lor,iar noi ,din propriile resurse şi într-un timp optim,am făcut posibilă soluţionarea acestora.

Exemplu: o locatară  a semnalat telefonic O.G.V.P.P.F.A. că lângă locul de despozitare reziduuri menajere al imobilului ,unii locatari au aşezat mobilier  uzat,materiale de construcţii. Imediat O.G.V.P.P.F.A. a intervenit îndreptând situaţia, anunţând organele competente şi fiind prezentă până la transportarea acestor materiale depozitate ilegal.

Cu entuziasm şi degajaţi,dornici să distribuiţi bunele dumneavoastră deprinderi înscrieţi-vă într-o organizaţie al cărui impact pozitiv notabil asupra diversificării resurselor comunitare are motivaţia de a preveni faptele antisociale şi face acest lucru,respectiv din pasiune,din spirit civic.