Prevenire talharie

Sfaturi pentru prevenire:2017

66

tr

66Din practica judiciară a rezultat că cele mai multe tâlhării sunt comise în locuri publice sau în spaţiile comune ale imobilelor.
Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci).
Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi deplsaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în calea dumneavoastră.În spaţiile comune ale imobilelor:
Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de motivele evocate.
Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgenţă. Alertaţi mai mulţi vecini, iar dacă este cazul apelaţi la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau la telefonul 112
Nu vă lăsaţi păcăliţi de îmbrăcămintea elegantă a acestora. Dacă este cazul apelaţi la uşa unui vecin de la parter. Instruiţi-vă în acest sens şi copiii.
Când liftul nu funcţionează, fiţi atenţi la cei care urcă sau coboară de la etaj, mai ales între parter şi etajul 1 sau între etaje.
Luminile de la intrarea în bloc şi din faţa liftului trebuie să rămână aprinse odata cu lăsarea întunericului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *