Prevenire spargeri locuinte

Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de motivele evocate.
Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgenţă. Alertaţi mai mulţi vecini, iar dacă este cazul apelaţi la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau la telefonul 112
Nu vă lăsaţi păcăliţi de îmbrăcămintea elegantă a acestora. Dacă este cazul apelaţi la uşa unui vecin de la parter. Instruiţi-vă în acest sens şi copiii.
Când liftul nu funcţionează, fiţi atenţi la cei care urcă sau coboară de la etaj, mai ales între parter şi etajul 1 sau între etaje.
Luminile de la intrarea în bloc şi din faţa liftului trebuie să rămână aprinse odata cu lăsarea întunericului.

Dacă vecinii dvs. sunt plecaţi în concediu şi observaţi ceva suspect la apartamentul lor (persoane necunoscute, urme de forţare, etc.) telefonaţi de îndată la 112 sau la cea mai apropiată Secţie de Poliţie. Cu cât aceasta este anuntaţă mai repede, cu atât şansele de a prinde infractorii şi de a recupera bunurile sunt mai mari.
Atunci când sunteţi plecaţi de acasă pe o perioadă de timp mai îndelungată rugaţi un vecin , să interpeleze persoanele necunoscute care sună la uşa dumneavoastră, să supravegheze sporadic perimetrul locuinţei şi curţii dumneavoastră;
Convieţuirea în spaţii învecinate presupune şi o grijă reciprocă faţă de siguranţa celorlalţi. Prin aceasta infractorii nu au nici o şansă în atingerea scopului.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *